Czerwona Pu-erh

Herbata czerwona - inaczej zwana pu-erh, przechodzi dodatkowy proces fermentacji oraz leżakowania ("dojrzewanie" może trwać nawet 50 lat). Jest bardzo charakterystyczna, ze względu na silny zapach i "ziemisty" smak. Znanych jest wiele dobroczynnych cech herbaty czerwonej i między innymi dlatego w czasach dynastii Tang, w Chinach, jej picie było ...

Herbata czerwona - inaczej zwana pu-erh, przechodzi dodatkowy proces fermentacji oraz leżakowania ("dojrzewanie" może trwać nawet 50 lat). Jest bardzo charakterystyczna, ze względu na silny zapach i "ziemisty" smak. Znanych jest wiele dobroczynnych cech herbaty czerwonej i między innymi dlatego w czasach dynastii Tang, w Chinach, jej picie było przywilejem cesarza. Badania naukowe potwierdzają jej wyjątkową skuteczność w walce z tłuszczem, przez co jest nazywana naturalnym fat killerem (spalaczem tłuszczu). Zawiera sporo związków mineralnych oraz mikroelementów, teinę, mangan, wapń, fluor, olejki eteryczne oraz białka.

Więcej

Czerwona Pu-erh  Brak produktów w tej kategorii.